Op vakantie? Koffer gepakt en testament geregeld?

De zomer komt er weer aan. Heb je al een lekkere vakantie geboekt? Waar gaat de reis heen? Wat een heerlijk vooruitzicht! We willen de pret niet drukken, maar juist in deze tijd is het goed om na te denken over een testament. Niemand wil er over nadenken dat er iets kan gebeuren, maar helaas zitten ongelukken in een klein hoekje. Stel, je komt te overlijden tijdens de vakantie. Zijn al je zaken dan goed geregeld?

Waarom moet ik een testament maken?

In een testament wordt opgenomen wat er met jouw nalatenschap gebeurt. Heb je veel nabestaanden? Of laat je veel na als je overlijdt? Dan is het verstandig om over een testament na te denken. Als er geen testament is, bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt. Zo erft je partner niets als jullie niet voor de wet ‘samen zijn’. Dus als jullie niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, krijgt je partner niets. Een testament kan dit probleem verhelpen. Een testament is tevens handig als je niet-familieleden wat wil nalaten of juist als je mensen uit wil sluiten. Daarnaast kan je in een testament vastleggen wie de voogdij over je minderjarige kinderen krijgt.

Wanneer is een testament verstandig?

Nog even een korte samenvatting. Een testament is verstandig indien je:

  • Minderjarige kinderen hebt
  • Samenwoont, maar niet gehuwd bent of geregistreerd partner
  • Wilt nalaten aan niet-familieleden
  • Mensen uit wil sluiten van een erfdeel

Een testament opstellen bij de notaris

Een testament is alleen rechtsgeldig als deze door een notaris is opgemaakt. Wil je een testament laten opmaken? Bel Natascha Dröge-Steenbergen, notaris in Arnhem op 026-3842200 en maak een afspraak.