Jubileum Dröge Notariaat / Estate Planning bestaat 10 jaar!

Dröge Notariaat / Estate Planning bestaat 10 jaar. Een hele mijlpaal waar ik trots op ben. Dat ik notaris ben geworden, is niet vanzelfsprekend. Eigenlijk wilde ik kinderrechter worden. Ik heb Nederlands Recht aan de universiteit gestudeerd. Echter, lagen de banen voor kinderrechter niet voor het oprapen. Na verschillende baantjes kwam ik terecht bij een notariaat in Wageningen.

Het notariaat

Het werk bleek verrassend leuk. Vooral de menselijke kant van het werk spreekt me erg aan. De werkzaamheden van een notaris omvatten veel meer dan het sec opstellen van documenten. Je bent niet met een stapel papieren bezig, maar met mensen. Je gaat naar de notaris om iets belangrijks vast te laten leggen. Dat zijn vaak gedenkwaardige momenten in je leven. Je maakt op dat ogenblik keuzes die consequenties hebben voor jezelf, maar ook voor je dierbaren. Door mijn adviesrol kan ik invloed uitoefenen op deze keuzes. Ik maak mensen bewust van stappen die ze nemen. Dat maakt mijn baan interessant.

Studie

Notaris word je niet zomaar. Na het notariaat in Wageningen ben ik overstapt naar een notariskantoor in Elst. Gelijktijdig ben ik in de avonduren een studie notarieel recht gaan volgen. Een pittige periode, door de combinatie van werk en studie. Na drie jaar was ik kandidaat-notaris. Daarna heb ik praktijkervaring op gedaan door het vervangen en waarnemen van de notaris. Ik heb bij verschillende notariskantoren een kijkje in de keuken genomen. Zowel bij grote als kleine. Daardoor zag ik de verschillen en wist wat anders kan. Na 6 jaar, op 3 oktober 2007 ben ik benoemd tot notaris.

Menselijke factor

Direct daarna ben ik notariskantoor Dröge Notariaat / Estate Planning gestart. In beginsel met een compagnon, maar sedert enkele jaren sta ik alleen aan het roer. Met een fantastisch team overigens. We doen het hier samen. De menselijke factor is voor ons leidend. We zijn niet bezig met dossiers, maar met mensen. Daar ga je zorgvuldig mee om. Dat we punctueel zijn, spreekt voor zich. Uiteindelijk gaat het bij het opstellen van aktes om de details, daar zijn we goed in.

Jubileum

Dit jaar is een jubileum jaar. Als notaris ben ik ook ondernemer en ik heb een gezin. Dat is een uitdaging waarbij je steeds de balans zoekt. Dat doe ik met plezier en een grote glimlach op mijn gezicht. Want notaris ben ik misschien per toeval geworden, maar het heeft fantastisch uitgepakt.