Huwelijksvoorwaarden

Wanneer u voor het “ja-woord” niet de gang naar de notaris maakt, ben u gehuwd in gemeenschap van goederen. Dat wil zeggen dat in principe uw beider eigen vermogens samengevoegd worden tot één vermogen. Zou u gaan scheiden, dan heeft ieder van u beiden dus recht op de helft van het totale vermogen. Om dit te voorkomen kunt bij ons huwelijksvoorwaarden, of in geval van een geregistreerd partnerschap partnerschapsvoorwaarden, maken.

In huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden kunt u een aantal zaken regelen zoals:

  • Wordt de eigen woning gemeenschappelijk eigendom?
  • Wordt de inboedel gemeenschappelijk eigendom?
  • Wie betaalt de kosten van de huishouding?
  • Wilt u het gezamenlijke inkomen delen?
  • Wat gebeurt er met de pensioenrechten bij echtscheiding?
  • Hoe moet het vermogen verdeeld worden in geval van een echtscheiding of overlijden?

U kunt in uw huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden volledig afwijken van de gemeenschap van goederen. U kunt daarentegen ook huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden maken die nagenoeg overeenkomen met de gemeenschap van goederen.

Huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden worden bij voorkeur voor het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap gemaakt, maar kunnen ook tijdens huwelijk/geregistreerd partnerschap worden gemaakt of gewijzigd.

Wilt u uw huwelijksvoorwaarden/partnerschapvoorwaarden actualiseren of gaat u trouwen? Maak een vrijblijvende afspraak met ons voor een eerste gesprek. 

Vragenlijst en toelichting
Om u alvast een idee te geven van de zaken waarover u moet nadenken, kunt u de vragenlijst huwelijksvoorwaarden en de toelichting hierop downloaden.

Dröge Foundation

Maatschappelijk verantwoord ondernemen:
Dröge foundation

Twitter

13 Feb
Aangifte schenk- of erfbelasting 2017 ingediend? Aanslag laat nog wel even op zich... bit.ly/2C7ARdC pic.twitter.com/5366zpIdzC

Dröge notariaat / estate planning

Meander 551, 6825 MD Arnhem
Postbus 2228, 6802 CE Arnhem
026 384 2200
info@notarisdroge.nl